19 Mart 2011 Cumartesi

Bu da ek gıdalara İtalyan usulü başlangıç...

Üniversiteden, şimdi İtalya'da yaşayan bir arkadaşım var; Deniz. Dünya şirini 7 aylık Oliver'ın annesi. Benimle kendi doktorunun ek gıdaya geçiş önerisini paylaştı. Kendisinin izniyle ben de burada paylaşıyorum. Beslenme konusunda, ülkeleri geçtik, aynı mahalledeki iki doktor bile farklı önerilerde bulunuyor. Çocuk büyütürken pek çok şeyin olduğu gibi, bu işin de bir standardı yok. Standart olan bir şey varsa o da şu formül sanırım: Doktorun önerileri+başka annelerin tecrübeleri+insiyatif.

İşte, ek gıdalara Lara gibi 5.5 aylıkken başlayan Oliver'ın doktorunun önerisi:

Birinci hafta:

Sebze Suyu

Patates, domates, havuç, pazı, yeşil fasulye, kabak, bal kabağı ve lahana 2 litre suda iki saat kaynatılır.

Sebzeler ayırılır. 

Bu sebze suyuna 1 tatlı kaşığı parmesan peyniri, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, 2 çorba kaşığı pirinç unu eklenir.

Birinci haftadan sonra:

Sebzeler ayırılmıyor. Geri kalan her şey yukarıdaki tarifle aynı. 

Yani, sebzelerin hepsi birden kaynatılır.
Yine 1 tatlı kaşığı parmesan peyniri, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, 2 çorba kaşığı pirinç veya mısır eklenir.

10 gün böyle devam ettikten sonra:

Aynı karışıma öğlenleri 40 gr. buharda pişmiş tavuk, hindi, tavşan ya da kuzu eti, akşamları ise et yerine peynir eklenir. 

Sebze Mamasına ek olarak Meyveli Mama:  

Yarım elma
Yarım armut
Çeyrek muz
İki bisküvi
50 cc. süt

Hepsi blenderdan geçirilir. 

Yazarken canım istedi :)
 

0 yorum:

Yorum Gönder