Pürelerin yapılışı aynı. Önce tahılı (pirinç, mercimek, irmik, bulgur) buharda / kaynatarak pişiriyoruz. Daha sonra sebzeleri de aynı şekilde pişiriyoruz. Zeytinyağını da ekleyerek hepsini birlikte rondoluyoruz. Sebzelerden çıkan suyun miktarıyla oynayarak pürenin kıvamını bebeğimizin sevdiği şekilde ayarlayabiliriz. Gerisi farklı kombinasyonlar yapmaya kalmış. İşte benim uydurduğum, Lara'nın bayıldığı kombinasyonlar:
Karnabaharlı Dereotlu Püre
Yarım patates
Yarım havuç
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
1 dal karnabahar
Bir adet mini soğan (hani şu çok küçük olanlardan)
3 dala kadar dereotu
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Pırasalı Balkabaklı Püre
Yarım havuç
1 yemek kaşığı bulgur
1 küçük pırasa
1 küçük dilim balkabağı
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Ispanaklı Maydonozlu Püre
Yarım patates
Yarım havuç
1 yemek kaşığı pirinç
5-6 küçük yaprak ıspanak
5-6 yaprak maydonoz
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Taze Fasulyeli Kerevizli Püre
Yarım patates
Yarım havuç
1 yemek kaşığı pirinç
1 küçük dilim kereviz
3 taze fasulye
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Enginarlı Bezelyeli Püre
Yarım patates
Yarım havuç
1 yemek kaşığı pirinç
1/2 küçük dilim enginar
8-10 bezelye tanesi
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Pazılı Kerevizli Püre
Yarım havuç
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
3-4 küçük yaprak pazı
Birkaç küçük dilim kereviz
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Pırasalı Taze Fasulyeli Püre
Yarım patates
Yarım havuç
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
3 taze fasulye
1 küçük pırasa
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Kabaklı Yer Elmalı Püre
Yarım patates
Yarım havuç
1 yemek kaşığı pirinç
1/2 dilim kabak
Birkaç dilim yer elması
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Brokolili Sarmısaklı Püre
Yarım patates
Yarım havuç
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
1-2 top brokoli
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım havuç
1 çorba kaşığı bulgur
Birkaç dilim kereviz
1 küçük dilim balkabağı
1 küçük dilim balkabağı
3 dala kadar dereotu
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı