- 1 kg domates
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1/4 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tutam taze fesleğen ve nane yaprakları
Domateslerin kabuklarını soyup soğanla birlikte
iyice yumuşayana dek kaynatalım. Blenderdan geçirelim.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritelim, unu kavuralım.
Sürekli karıştırarak soğuk sütü azar azar ekleyelim.
Çok koyulaşmadan domates püresini ekleyelim.
Gerekiyorsa 1-2 bardak sıcak su ilave edelim.
Ayıklanıp yıkanmış bulguru da ekleyip 15-20 dakika pişirelim.
Varsa fesleğen, yoksa nane yapraklarını ince ince doğrayıp ekleyelim.
Sebze Çorbası
- 10 bardak su veya et suyu
- 1 patates
- 1 havuç
- 50 gr. margarin
- 1 kereviz
- 5-6 kök ıspanak
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 soğan
- 1 tutam tuz (az)
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
Havuç, patates, kereviz ve doğranmış ıspanağı 10 bardak suda haşlayalım.
Ezilinceye kadar pişirelim. Tel süzgeçten veya blenderdan geçirelim.
Rendelenmiş soğanı margarinde biraz kavuralım.
Koyu bulamaç haline gelen sebzeleri 5 bardak haşlama suyuyla birlikte
kavrulan soğanlara dökelim.
Tuz ekleyip kaynadıktan sonra pirinç koyalım.
5 dakika daha kaynatalım.
Yumurta sarısını süt ve limonla çırpalım.
Çorbayı azar azar karıştırıp ateşten alalım.
Patates Çorbası
- 6 patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
Patatesleri yıkayıp haşladıktan sonra soyup rendeleyelim.
Salça, su ve tuzu tencereye koyup kaynatalım.
Kaynayan karışımdan patates rendesine birkaç kaşık ekleyip sulandıralım.
Patatesi salçalı karışıma katıp kaynayana kadar karıştıralım. 5 dk. pişirelim.
Yağı tavada eritip nane ekleyelim. Birkaç kez karıştıralım.
Ocaktan aldıktan sonra çorbanın üzerine gezdirelim.
Salça, su ve tuzu tencereye koyup kaynatalım.
Kaynayan karışımdan patates rendesine birkaç kaşık ekleyip sulandıralım.
Patatesi salçalı karışıma katıp kaynayana kadar karıştıralım. 5 dk. pişirelim.
Yağı tavada eritip nane ekleyelim. Birkaç kez karıştıralım.
Ocaktan aldıktan sonra çorbanın üzerine gezdirelim.
Kaynak: Mother&Baby Dergisi
Yoğurt Soslu Organik Domates Çorbası
- 3 organik domates
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 çay bardağı ılık su
- Tuz
- Çırpılmış süzme yoğurt
- Taze nane
Domatesleri rendeledikten sonra zeytinyağında 3 dk. kadar ısıtalım.
(Vitamin kaybını önlemek için kavrulmaz)
Üzerine tuz ve ılık su ekleyip kaynamaya bırakalım.
Servis ederken üzerinde çırpılmış yoğurt sosu gezdirelim.
(Vitamin kaybını önlemek için kavrulmaz)
Üzerine tuz ve ılık su ekleyip kaynamaya bırakalım.
Servis ederken üzerinde çırpılmış yoğurt sosu gezdirelim.
İsteğe göre naneyle tatlandıralım.
Kaynak: Bebeğim Dergisi
Bezelye Çorbası
(9. aydan itibaren)
- 1 su bardağı bezelye
- 1 küçük taze soğan
- 1 tatlı kaşığı dereotu
- 1 tatlı kaşığı irmik
- 1.5 su bardağı su
Suyu bir tencerede kaynatalım.
Taze soğanı küçük küçük doğrayalım.
Dereotunu kıyalım.
Tüm malzemeyi kaynamış suya atalım.
Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Pişince blenderdan geçirelim.
Taze soğanı küçük küçük doğrayalım.
Dereotunu kıyalım.
Tüm malzemeyi kaynamış suya atalım.
Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Pişince blenderdan geçirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder