4 Mayıs 2011 Çarşamba

7. ayın torpili: Etli sebze püreleri

Etli / tavuklu püre yaparken, önce tahılı (pirinç, mercimek, bulgur, irmik) buharda / kaynatarak pişiriyoruz. Bu arada eti / tavuğu haşlıyoruz. Sebzeleri minik minik doğradıktan sonra et ile birlikte buharlıyoruz / haşlıyoruz (et iki kere pişmiş oluyor böylece). En son, normal sebze püresi yapar gibi, zeytinyağını ekleyip hepsini birlikte rondoluyoruz.

İşte benim özenle uydurduğum, Lara'nın da "eline sağlık annee" der gibi bakarak yediği etli püreler:

Dana Etli Pırasalı Püre

Yarım patates
Yarım havuç
Yarım pırasa
Yarım yer elması
Yarım küçük soğan (en küçük olanlardan)
1 diş sarmısak
50 gr. yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 


Tavuklu Semizotlu Püre

Yarım patates
Yarım havuç
Yarım mini soğan (en minik olanlardan)
8-10 yaprak semizotu
50 gr. tavuk göğüs
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Dana Etli Balkabaklı Püre

Yarım patates
Yarım havuç
Bir küçük dilim balkabağı
Birkaç top karnabahar
50 gr. yağsız dana eti
1 çorba kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tavuklu Taze Fasulyeli Püre

Yarım patates
Yarım havuç
3 taze fasulye
Yarım kırmızı tatlı biber
50 gr. tavuk göğüs
1 çorba kaşığı bulgur
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tavuklu Kerevizli Püre

Yarım patates
Yarım havuç
Yarım küçük kereviz
10-15 bezelye
Yarım küçük soğan (en küçük olanlardan)
1 diş sarmısak
50 gr. tavuk göğüs
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Dana Etli Pancarlı Püre

Yarım patates
Yarım havuç
Yarım pancar (küçük boy)
Yarım yer elması (küçük boy)
50 gr. yağsız dana eti
1 çorba kaşığı kırmızı mercimek
Yarım soğan (en minik olanlardan)
1 çorba kaşığı zeytinyağı



Tavuklu Yerelmalı Püre

Yarım patates
Yarım havuç
Yarım yer elması
Yarım kırmızı tatlı biber
50 gr. tavuk göğüs
1 çorba kaşığı bulgur
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Dana Etli Enginarlı Püre

Yarım patates
Yarım havuç
Yarım enginar
Küçük bir avuç bezelye
Yarım soğan (en minik olanlardan)
İki üç sap dereotu
50 gr. yağsız dana eti
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tavuklu Taze Kırmızı Biberli Püre

Yarım patates
Yarım havuç
Yarım taze kırmızı biber
Yarım kereviz (küçük boy)
Küçük bir avuç bezelye
50 gr. tavuk göğüs
1 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı irmik
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Tavuklu Pancarlı Püre

Yarım patates
Yarım havuç
Yarım pancar (orta boy)
3 taze fasulye
Yarım soğan (en minik olanlardan)
1 küçük diş sarmısak
50 gr. tavuk göğüs
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı irmik
1 çorba kaşığı zeytinyağı

0 yorum:

Yorum Gönder