14 Aralık 2011 Çarşamba

Bu termoslardan Türkiye'de niye yok?


Geçen bahar, yazın eve girmeyeceğimizi düşünerek harıl harıl bebek termosu arayışına girmiştim. Fotoğraflardakileri bir arkadaşımda görüp çok beğenmiştim. Lakin o da Türkiye'den almamış, Amerika'daki bir arkadaşına getirtmiş. Bir umut internetin altını üstüne getirdim ama yok yok yok. Anlayabilmiş değilim; neden sporcu termosu, çay termosu vs. her türlü termos yurdumda mevcutken bebek termosu yok?

Derken, Amerika'dan getirtmeye karar verdim ben de. Yakınlarda gelecek biri yoktu. Araştırdım, www.borderlinx.com'u buldum ve Amazon üzerinden sipariş verdim. Elime ulaşması bayağı sancılı oldu gerçi; yanı sıra bebek şampuanı, losyonu vs. de istemiştim, gümrüğe takıldık. Sonrası vekaletnameler, bekleyişler, uzun ve sıkıcı bir hikaye.

Neyse, annelere diyeceğim odur ki, ne yapın edin iki tane termos edinin. Yaz-kış miniklerin püreleri birkaç saat sıcak, yoğurtları vs. de soğuk kalsın. Ve atın kendinizi sabahtan dışarıya. Bebeğiniz yemeklerini ağaçlara, denize, kedilere baka baka yerken siz de açık havada nefeslenin, tazelenin. Unutmayalım, en mutlu anne dışarıya çıkan annedir. :)